Intelligente LED verlichting met draadloze besturing maakt grote besparingen in industriehallen en magazijnen mogelijk

Intelligente LED verlichting, draadloze besturing, daylight harvesting, bewegingssensor, lichtsensor, industrieverlichting, magazijnverlichting, intelligente LED lampen

Het probleem

Het komt vaak voor. De halverlichting dient te worden vervangen en voor een efficient gebruik is een zekere mate van intelligentie van de nieuwe verlichting gewenst. De armaturen ophangen is nog een redelijk simpele handeling echter nieuwe infrastructuur (leidingen) aanleggen voor het aansturen van de armaturen wordt complexer en brengt nogal wat kosten met zich mee. Vooral als het gaat om hoge hallen en bijvoorbeeld boven machines en installaties.

 button vraagmeerinformatie 002

De oplossing

Hiervoor is nu een simpeler oplossing, te weten LED verlichting met ingebouwde sensoren en intelligentie "on-board". De armaturen communiceren met elkaar volgens het Zigbee protocol en vormen op deze manier een draadloos netwerk. Bij de wat grotere systemen wordt het geheel aangestuurd door middel van (een) "gateway(s)" welke is (zijn) verbonden met een server. Bij kleinere systemen is dit niet altijd nodig.

De bestaande bedrading is nu vaak voldoende omdat slechts netspanning nodig is voor de voeding. Aangezien het vermogen van LED verlichting lager is dan conventionele verlichting wordt ook de bestaande installatie minder belast.

 

Gebruik maken van aanwezig daglicht

De in elk armatuur ingebouwde sensoren maken het mogelijk om daglicht te detecteren en de benodigde helderheid dienovereenkomstig te regelen (daylight harvesting). Daarnaast detecteert een ingebouwde aanwezigheidssensor of er personen aanwezig zijn en/of voertuigen zich bewegen.

Het systeem is volledig vrij programmeerbaar en er kan desgewenst een "regime" worden geprogrammeerd (bijv. werktijden, vakanties, lichtniveaus, reactietijden, etc.).

 

Flexibiliteit

Door de flexibiliteit van het systeem kan de verlichting door eenvoudig programmeren worden aangepast aan een veranderd gebruik van de bedrijfsruimte.

 

Besparingen

Grote besparingen worden op deze manier mogelijk. Afhankelijk van de toepassing (magazijnen, opslaghallen, industriehallen) kan deze oplopen tot 90% ten opzichte van conventionele verlichting.

 

Levensduur/garantie

De armaturen hebben een zeer lange levensduur en worden 5 jaar gegarandeerd.