Licht contracting

tot 70% minder energiekosten  –  geen investering  –  geen financieel risico  –  verbetering lichtkwaliteit

 

Moderne verlichtingstechniek zonder eigen investering- met Licht Contracting (leasing).

Wie in zijn onderneming energiekosten wil besparen, zou ook de verlichting in en om het bedrijfsgebouw daarbij moeten betrekken. LED lampen van de hoogste energieklassen verbruiken slecht een fractie van de energie van conventionele TL buizen of HQL lampen en bieden daarbij de hoogste lichtkwaliteit.

Met innovatieve LED-oplossingen laat zich in een handomdraai geld besparen en de verlichtingstechniek in de onderneming moderniseren.

Tot 70% energiekosten besparen met Licht Contracting

Wij ondersteunen u om het braakliggende energiebesparingspotentiaal te benutten. Met onze Contracting oplossing kunt u overgaan op energiezuinige en moderne LED verlichting en daarbij de kosten volledig onder controle houden. We zorgen voor een individuele, fabrikantonafhankelijke, lichttechnische berekening en ontwikkelen het passende verlichtingsconcept volgens uw voorwaarden.

Geen financieel risico.

U draagt geen financieel of economisch risico. Afhankelijk van wat is geïnstalleerd, betaalt u alleen een vaste basisprijs voor de beschikbaarheid van de verlichting. U hoeft geen gedachte meer te wijden aan de meest efficiente verlichtingsbronnen voor uw verlichtingsstructuur.

Ondersteuning bij de ontwikkeling van uw efficiente verlichtingsinstallatie.

Wij nemen u, samen met onze partners, alle werkzaamheden uit handen, vanaf het lichtplan, de montage, de financiering, tot aan een veilige werking van der verlichtingsinstallatie.

Neem contact op met Light&EnergyTech voor een verlichtingsconcept.

Wilt u meer weten over verlichtingsconcepten met Licht Contracting? Neem contact met ons op via ons contactformulier.
Bellen kan natuurlijk ook.

HACCP LED lijnverlichting (zelfdragend)

LED halverlichting met lichtlijn. HACCP, BRC, IFS. IP20, IP66    button vraagmeerinformatie 002

Light&EnergyTech brengt een moderne en elegante LED lijnverlichting op de markt. Deze LED lichtlijnen zijn door een gladde en slanke vormgeving zeer geschikt is voor omgevingen waar een HACCP of BRC of IFS certificering noodzakelijk is.

De armaturen zijn in diverse uitvoeringen, enkele of dubbele uitvoering en stralingshoeken leverbaar en hebben een hoge efficiency (160 lumen/Watt).

 

LED lichtlijn voor HACCP, BRC, IFS omgeving. IP20 en IP66

 

 

 

 

 

Alternatief voor TL T5 en zeer snelle montage

Een uiterst snelle montage en een zelfdragend systeem maken deze verlichting tot een zeer interessante mogelijkheid voor de verlichting van productiehallen, magazijnen, koelhuizen, etc. en een uitstekend alternatief voor TL T5 verlichting.

De verlichting kan doorgaand gemonteerd worden maar ook blindvelden zijn mogelijk. De elementen kunnen worden geleverd in 4,5 meter en 1,5 meter lengte.

Noodverlichtingsmodules kunnen worden geïntegreerd.

Dimbaar in drie-stappen of d.m.v. DALI regeling.    

 

Eigenschappen:

 • Door gladde en slanke vormgeving zeer geschikt voor HACCP/BRC/IFS omgeving.
 • Zeer slagvaste PMMA afdekkap
 • Voor productiehallen, magazijnen, koelhuizen, etc.
 • Bliksemsnelle montage zonder gereedschap, elementen in elkaar klikken verbindingsstuk inschuiven, ophangen en klaar.
 • Eén voedingspunt per 60 meter
 • 160 lumen/Watt
 • Geen draagconstructie nodig, de armaturen zijn zelfdragend
 • Elementen in 1,5 en 4,5 meter uitvoering
 • Integratie noodverlichting (units) mogelijk
 • Verschillende ophangsystemen
 • Enkele of dubbele uitvoering
 • Dimbaar mogelijk (in drie stappen of DALI)
 • IP20 en IP66 uitvoeringen
 • Duits product
 • Concurrerende prijzen
 • Incl. montage mogelijk

LED sportveldverlichting. LED schijnwerper met hoog vermogen. Vervangen van kwikhoudende lampen zoals HQI stralers etc. (gasontladingslampen)

LED schijnwerper, hoog vermogen, vervanging kwiklampen (HQI), high mast lighting. Sportveldverlichting, stadionverlichting, verlichting sportterreinen.LED schijnwerper, hoog vermogen, vervanging kwiklampen (HQI), high mast lighting. Sportveldverlichting, stadionverlichting, verlichting sportterreinen.

De mega LED schijnwerper FL 12 welke de gangbare 2000 Watt HQI stralers vervangt is nu ook leverbaar in een sport uitvoering voor sportverlichting, voor het uitlichten van sportvelden, stadions, etc.

De LED schijnwerper is schakelbaar in drie standen, te weten 320 Watt, 640 Watt en 960 Watt en biedt een aantrekkelijke oplossing voor o.a. sporthallen, sportterreinen, stadions en voor toepassingen met een dagelijkse lichtduur tot c.a. 6 uren.

Deze hoogvermogen LED straler geeft een zeer hoge lichtstroom en is een goede oplossing voor het vervangen van de uit te faseren kwikhoudende HQI stralers van 2000 Watt (kwiklampen, gasontladingslampen) die gebruikelijk zijn.

Deze LED stralers gebruiken veel minder energie, zijn niet gevoelig voor trillingen, hebben een zeer lange levensduur en na het inschakelen is er praktisch direct licht.

Naast de energiebesparing worden grote kostenbesparingen bereikt doordat regelmatig wisselen van de lichtbron niet meer nodig is. Bij de op hoge posities opgestelde schijnwerpers bracht dit bij conventionele schijnwerpers veel kosten met zich mee.
Hier geeft LED een groot voordeel.

Kwalitatief hoogwaardig Duits fabrikaat!button vraagmeerinformatie 002


Uitvoering:

Waterdicht armatuur met een zeer geringe neiging tot het vormen van condens.
Voorzien van de uiterst efficiente Lumileds Luxeon en/of OSRAM OSLON SSL 80 LED chip.
Beschermglas aan de voorkant.
Levensduur meer dan 50.000 uren.


Toepassing: sporthallen, sportterreinen, stadions,high mast lighting, en voor toepassingen met een dagelijkse lichtduur tot c.a. 6 uren.


Technische gegevens:

Maximaal 960 Watt
IP 65
Lichtstroom 124.800 Lumen (bij 960 Watt)
Kleurtemperaturen 5700 K
Kleurweergave, Ra waarde, CRI index >70

Neem voor meer informatie contact met ons op!

 

Explosieveilige LED verlichting (lichtlijn) met ATEX certificaat, nieuw in het programma

Explosieveilige LED verlichting, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, voor offshore installaties, tunnels, vochtige ruimten, etc.
Nieuw in ons programma is de explosieveilige LED verlichting (lichtlijn).
 
Vervaardigd uit hoogwaardige materialen
 
Toepasbaar voor zone 2 en zone 22
 
Verkrijgbaar in 1200 mm en 1500 mm lengte
 
 • Behuizing uit glasvezelversterkt polyester in de kleur geel (RAL 1003)
 • Twee bevestigingsbeugels, edelstaal clips
 • Polyurethaan afdichting
 • Transparante afdekkap uit polycarbonaat (PC) met UV bescherming, prismatisch voor de beste lichtverdeling
 • Met ATEX-certificaat
 • ATEX classificatie: II 3 G Ex nA IIC T6 Gc en II 3 D Ex t IIIC T85ºC Dc IP66
 • Toepassingen: voor industrie, werven, offshore installaties, tunnels, voor vochtige omgeving

 

LED Lichtlijn, LED lichtband, een LED verlichting met hoge energiebesparing en veel licht

LED lichtlijn, LED lichtband, hoge energiebesparing, veel licht.Deze kwalitatief hoogwaardige lichtlijnen geven door hun hoge efficientie een hogere besparing t.o.v. de gangbare LED buizen. Een homogene en gelijkmatige verlichting wordt hiermee mogelijk. Levensduur van c.a. 100.000 uren. De LED lichtbandarmaturen kunnen zonder de lampen te openen worden gemonteerd. Direkte plafondmontage of draadophanging mogelijk. Met 5 aderige doorgangsbedrading. In verschillende lengtes leverbaar varierend van 600 to 3000 mm. Duits product.

Blindlichtbanden in de lengten 600, 1200, 1500 mm kunnen moeiteloos worden ingevoegd.

Integratie van tracklights door middel van tracklichtband. Deze is met een driefasenrail uitgevoerd.

Toepassingen o.a.: werkplaatsen, magazijnen, kantoren, productieomgeving, fabrieken, etc.

Specificaties:

 • 15,4-89 Watt
 • 1220-11780 lumen
 • Lichtkleuren 830, 840, 860
 • >RA80
 • Prismatische afdekking of matte afdekking verkrijgbaar

 

Intelligente LED verlichting met draadloze besturing maakt grote besparingen in industriehallen en magazijnen mogelijk

Intelligente LED verlichting, draadloze besturing, daylight harvesting, bewegingssensor, lichtsensor, industrieverlichting, magazijnverlichting, intelligente LED lampen

Het probleem

Het komt vaak voor. De halverlichting dient te worden vervangen en voor een efficient gebruik is een zekere mate van intelligentie van de nieuwe verlichting gewenst. De armaturen ophangen is nog een redelijk simpele handeling echter nieuwe infrastructuur (leidingen) aanleggen voor het aansturen van de armaturen wordt complexer en brengt nogal wat kosten met zich mee. Vooral als het gaat om hoge hallen en bijvoorbeeld boven machines en installaties.

 button vraagmeerinformatie 002

De oplossing

Hiervoor is nu een simpeler oplossing, te weten LED verlichting met ingebouwde sensoren en intelligentie "on-board". De armaturen communiceren met elkaar volgens het Zigbee protocol en vormen op deze manier een draadloos netwerk. Bij de wat grotere systemen wordt het geheel aangestuurd door middel van (een) "gateway(s)" welke is (zijn) verbonden met een server. Bij kleinere systemen is dit niet altijd nodig.

De bestaande bedrading is nu vaak voldoende omdat slechts netspanning nodig is voor de voeding. Aangezien het vermogen van LED verlichting lager is dan conventionele verlichting wordt ook de bestaande installatie minder belast.

 

Gebruik maken van aanwezig daglicht

De in elk armatuur ingebouwde sensoren maken het mogelijk om daglicht te detecteren en de benodigde helderheid dienovereenkomstig te regelen (daylight harvesting). Daarnaast detecteert een ingebouwde aanwezigheidssensor of er personen aanwezig zijn en/of voertuigen zich bewegen.

Het systeem is volledig vrij programmeerbaar en er kan desgewenst een "regime" worden geprogrammeerd (bijv. werktijden, vakanties, lichtniveaus, reactietijden, etc.).

 

Flexibiliteit

Door de flexibiliteit van het systeem kan de verlichting door eenvoudig programmeren worden aangepast aan een veranderd gebruik van de bedrijfsruimte.

 

Besparingen

Grote besparingen worden op deze manier mogelijk. Afhankelijk van de toepassing (magazijnen, opslaghallen, industriehallen) kan deze oplopen tot 90% ten opzichte van conventionele verlichting.

 

Levensduur/garantie

De armaturen hebben een zeer lange levensduur en worden 5 jaar gegarandeerd.

 

Blindstroom, wat is het, de noodzaak dit te verminderen. Blindstroomcompensatie.


Blindstroom, wat is het?

In bedrijfsinstallaties loopt er over het algemeen meer vermogen door de kabels dan er werkelijk wordt gebruikt. Dit fenomeen wordt omschreven als blindstroom of blindvermogen. In een aantal gevallen moet worden betaald voor dit blindvermogen. Tevens zorgt dit blindvermogen voor een extra belasting van het net (zowel binnen als buiten het bedrijf). Indien u de aansluiting moet vergroten dan is het te overwegen om het blindvermogen te reduceren omdat dit mogelijk minder kost dan het vergroten van de installatie.
Blindstroom ontstaat doordat bij wisselspanning in apparaten de stroom en spanning niet tegelijk lopen. Hierdoor ontstaat een faseverschil en treedt er verlies op. Deze verschuiving wordt aangeduid met cosφ of ook wel cosinus-phi of cos-phi. Indien deze gelijk is aan 1 dan is er geen verschuiving (geen blindstroom) en hoe lager dit getal des te groter is de verliesfactor en dus meer blindstroom.
Cos-phi veronderstelt een sinusgolfvorm maar o.a. door het toepassen van omvormers gelijkrichters en frequentieregelaars is dit vaak niet het geval. In de tegenwoordig gehanteerde powerfactor zit ook de niet sinus (dus ongelijkmatige golfvormen) verwerkt. Ook voor de powerfactor geldt dat bij 1 geen blindstroom aanwezig is en hoe lager dit getal hoe meer blindstroom.

 

De nadelen van blindstroom (of blindvermogen) zijn dat:

 • Er meer vermogen nodig is om de elektriciteit te leveren en er is dus een grotere diameter kabel nodig.
 • Er lopen grotere stromen door de kabels en betekent dat de afnemer een grotere aansluiting nodig heeft als wanneer de blindstroom lager was.
 • Er is meer warmteontwikkeling in de kabels (verlies).

 

Hoe blindstroom te verminderen:

 • Blindstroomcompensatie d.m.v. blindstroomcompensatie-installaties (condensatoren of condensatorbatterijen in geregelde en ongeregelde uitvoering).
 • Apparatuur kan worden vervangen door apparatuur met een lagere blindstroom (betere cos-phi of powerfactor). Te denken valt aan verlichting, elektromotoren, etc.
 • Bij aanschaf van nieuwe apparatuur er voor zorgen dat apparatuur wordt aangeschaft met een goede powerfactor, groter dan 0,95 en in ieder geval minimaal 0,85. De meeste nieuwe apparatuur (vanaf 25W) zal hieraan voldoen. De nieuwste LED verlichting voor de industrie voldoet hier aan.

 

Belangrijk voor grootverbruikers die:

 • Aanschaf nieuwe apparatuur overwegen
 • Betalen voor blindstroom
 • Een grotere stroomaansluiting nodig hebben

 

Financiele overwegingen:

In tegenstelling tot kleinverbruikers wordt bij grootverbruikers meestal wel blindstroom gemeten. Een elektriciteitsleverancier mag vanaf enkele jaren geleden ook voor blindstroom kosten in rekening brengen hoewel dit nog niet overal gebeurt. Er worden vaak pas kosten in rekening gebracht als de powerfactor kleiner is dan 0,85. Een en ander is op de elektriciteitsrekening aangeduid als kVArh. Het tarief is zo ongeveer € 0,01 - € 0,02 per kVArh.
Financieel kan dit betekenen dat dit toch extra kosten met zich mee brengt in de vorm van een grotere aansluiting ook al wordt op de stroomrekening de blindstroom (nog) niet in rekening gebracht.
Kosten en terugverdientijden van blindstroomcompensatie-installaties zijn niet op voorhand aan te geven en zijn zeer sterk afhankelijk van de situatie ter plaatse.
Apparatuur met een hogere powerfactor dan 0,85 is tegenwoordig niet duurder dan apparatuur met een lagere powerfactor.
Condensatorbatterijen voor het verbeteren van de powerfactor worden genoemd op de energielijst 2015 met code 220911. Deze komen onder voorwaarden dan ook in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) regeling. U mag dan eenmalig een bedrag ter grootte van 41,5% van het investeringsbedrag ten laste brengen van de winst.
Meer informatie kunt u vinden op de website van het ministerie http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

 

Milieu

Met betrekking tot het milieu kan worden aangevoerd dat blindstroom er voor zorgt dat er meer verliezen optreden, het af te nemen vermogen beperkt (lager totaalrendement) en meer warmteontwikkeling in kabels veroorzaakt.

 

Verbod op kwiklampen (HPMV lampen, HID lampen, HQL, HPL) per 13 april 2015

Een aantal in de industrie veel gebruikte kwikhoudende gasontladingslampen zullen in de nabije toekomst worden uitgefaseerd en uiteindelijk worden verboden.

Per 13 april 2015 worden de kwikhoudende HID lampen (zoals HQL en HPL) verboden en mogen niet meer worden verkocht en gekocht. Er gold voor dit type lamp sinds 2010 een vrijstelling echter deze vervalt per bovengenoemde datum.

Via onderstaande link kunt u de originele Europese wetstekst terugvinden waarin een en ander wordt aangegeven.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX:32010D0571

 

Alternatieven:

Er zijn inmiddels goede alternatieven o.a. in de vorm van LED highbay lampen welke een langere levensduur hebben.

Ook het opwarmen zoals we dat kennen van de gasontladingslampen is niet meer nodig. Na inschakelen is er vrijwel direct licht.
Dit maakt het interessant om als een ruimte niet of slechts af en toe in gebruik is door middel van slim schakelen nog meer energie te besparen.

 

Hoogvermogen LED straler/schijnwerper vervangt kwikhoudende lampen

LED schijnwerper, hoog vermogen, vervanging kwikhoudende HQI lampen

De mega LED schijnwerper FL 12 vervangt de gangbare 2000 Watt HQI stralers.

Deze hoogvermogen LED straler geeft een zeer hoge lichtstroom en is een goede oplossing voor het vervangen van de uit te faseren kwikhoudende HQI stralers van 2000 Watt (kwiklampen, gasontladingslampen) die in de industrie gebruikelijk zijn.

Deze LED stralers gebruiken veel minder energie en zijn niet gevoelig voor trillingen hebben een zeer lange levensduur en na het inschakelen is er praktisch direct licht.

Vooral daar waar het moeilijk is om lampen te vervangen (o.a. hoge posities) geeft deze LED schijnwerper, naast veel energiebesparing, het grote voordeel. Lampen wisselen is immers niet meer nodig.

Kwalitatief hoogwaardig Duits fabrikaat!button vraagmeerinformatie 002


Uitvoering:

Waterdicht armatuur met een zeer geringe neiging tot het vormen van condens.
Voorzien van de uiterst efficiente OSRAM OSLON Square LED chip.
Beschermglas aan de voorkant.
Levensduur meer dan 100.000 uren.


Toepassing: fabrieken, werven, scheepswerven, terreinverlichting, industrie en havens, hijskranen, stackers, sportterreinen, high mast lighting, container terminals, etc.


Technische gegevens:

Uitvoeringen in 500 en 1000 Watt.
IP 65
Lichtstroom 77.500 en 155.000 Lumen
Kleurtemperaturen 4000 en 5700 K
Kleurweergave, Ra waarde, CRI index >70

Neem voor meer informatie contact met ons op!

 

 

Energiebesparing door cosinus phi verbetering met condensatoren gestimuleerd door overheidssubsidies (EIA regeling).

Voor het stimuleren van energiebesparing door het verbeteren van de cosinus phi in bestaande processen wordt door de overheid subsidie verleend volgens de EIA regeling.

De officiele tekst luidt:

Bestemd voor: het verminderen van elektriciteitsverliezen door het verbeteren van de arbeidsfactor (cos φ) met minimaal 0,10 bij bestaande processen,
en bestaande uit: condensatoren. Code: 220911

Voor meer gegevens zie de website van de de rijksdienst voor ondernemend Nederland: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/huidig-jaar/2014

Subsidie mogelijkheden voor LED verlichting in Nederland

 

Er zijn mogelijkheden om in Nederland subsidie te verkrijgen op LED-verlichting.
Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven subsidie verkrijgen en op die manier fiscaal voordelig energiezuinige technieken in huis halen en gebruik maken van duurzame energie.
41,5% van de investeringskosten kunnen worden afgetrokken van de fiscale winst, dit is bovenop de voor uw bedrijf gebruikelijke afschrijving.
Door deze regeling betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een gemiddeld belastingvoordeel van zo'n 10%. Ook betaalt u natuurlijk door de energiezuinige investeringen minder aan energie.
Agentschap.nl publiceert elk jaar een energielijst. Op deze lijst die alle mogelijkheden aangeeft staan voor het jaar 2014 ook diverse typen ledverlichting genoemd. De ledverlichting dient wel aan een aantal eisen te voldoen m.b.t. energiezuinigheid. De door Light&EnergyTech geleverde producten voldoen aan deze voorwaarden. De hier aangehaalde voorwaarden zijn ook in de energielijst aangegeven.
Fiscale aftrek is op twee manieren mogelijk. Voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerk investeringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren.
Aanvragen van de EIA dient wel op tijd te gebeuren en dient te geschieden binnen drie maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk dan wel mondeling).
Het EIA is een regeling van het ministerie van Economische Zaken en Financien. Het budget voor 2014 is 111 miljoen euro.

 

De energielijst op de site van agentschap.nl 2014 vindt u hier

De EIA regeling op de site van agentschap.nl vindt u hier

Hoge temperatuur LED verlichting, u vindt het in de LED nieuwsbrief van mei 2014

In onze nieuwsbrief van mei 2014 worden de volgende onderwerpen besproken:

 Hoge temperatuur LED bedrijfshalverlichting en industrieverlichting

 • Hoge temperatuur LED halstraler (tot 70 graden Celsius)!
 • Onze reparatieservice helpt u verder!
 • Explosieveilige LED stralers!
 • Netproblemen? Wij bieden oplossingen!
 • Belangrijke parameters in de LED technologie: kleurweergave, temperatuurbereik, kleurtemperatuur.

Klik hier om naar de nieuwsbrief te gaan.

button vraagmeerinformatie 002

LED buizen wel geschikt voor continugebruik?

 

Er worden tegenwoordig veel LED producten in de markt aangeboden.

Deze LED producten blijken in situaties waar deze continu moeten branden hiervoor niet geschikt te zijn. Met name LED buizen vertonen dit probleem.

Dit wordt echter vaak pas duidelijk na de aanschaf en nadat deze lichtbronnen een tijdje in bedrijf zijn.

Door warmteophoping in de constructie van de buis zal niet alleen de LED buis zelf maar met name ook de ingebouwde driver gedurende de tijd een dermate hoge temperatuur te verduren krijgen dat deze voortijdig sneuvelt.

Immers door het continugebruik is er niet de mogelijkheid om af te koelen en de temperatuur te doen dalen. Tijdens de zomertijd met extra hoge buitentemperatuur of in ruimten waar de temperatuur door machines en installaties sowieso al hoger is zal dit probleem grotere vormen aannemen.

Gevolg: de buis zal voortijdig afschakelen en/of de lichtopbrengst zal extra snel afnemen.

 

De beoogde levensduur zal niet worden bereikt!

 

Zijn LED buizen dan niet geschikt voor continugebruik???

Jazeker er zijn er die geschikt zijn voor deze toepassing maar niet alle typen buizen kunnen hiervoor worden gebruikt. Als echter in het voortraject erop wordt gelet dat bij aanschaf LED verlichting met de juiste specificatie wordt geselecteerd kan dit probleem worden voorkomen.

Explosieveilige LED verlichting met ATEX certificaat

 Explosieveilige LED schijnwerper met ATEX certificaat (atex verlichting)Explosieveilige LED schijnwerper met ATEX certificaat (atex verlichting)

Na een lange periode van selekteren, testen en vergelijken heeft Light&EnergyTech een deugdelijke explosieveilige LED verlichting in haar pakket. In vergelijking met andere explosieveilige producten in de markt kan worden vastgesteld dat dit product een grotere lichtopbrengst heeft, iets wat bij industriele verlichting en in een industriele omgeving van groot belang is. Het betreft twee typen LED schijnwerpers met verschillende beschermingsklassen, uitgevoerd in spuitgietaluminium met een lens van gehard glas. Deze LED schijnwerpers kunnen worden geleverd in wattages vanaf 20 W tot 120 W. Met ATEX certificaat.

ATEX classificatie:button vraagmeerinformatie 002

II 2 G Ex d IIB T5 Gb, Ta: -40ºC to +45ºC en II 2 D Ex t IIIC T95ºC Db.

Geschikt voor ATEX zone 1, zone 2, zone 21, zone 22.

Ook deze led lampen hebben een levensduur van > 50.000 uren met een gegarandeerd lichtbehoud van >90%. Beide typen zijn met beugelbevestiging of flensbevestiging verkrijgbaar.

LED schijnwerper alternatief voor halogeen schijnwerpers voor de controle van folie

LED schijnwerper voor foliecontrole

 

Bij een productiebedrijf van dieptrekfolien werden LED schijnwerpers van het type FL 04 (80 W) in de volgapparatuur van de productie-installatie gemonteerd om de foliebanen beter visueel op insluitingen en defecten te kunnen onderzoeken. Dit als alternatief voor de bestaande 300 W halogeenstralers. Door de goede helderheid, hoge energiebesparing en de lange levensduur van onze LED verlichtingsproducten konden we de klant overtuigen. De LED lichtbronnen produceren zeer weinig warmte maar wel veel licht. Om de helderheid individueel aan de foliekleur en dikte aan te kunnen passen werden de schijnwerpers in een dimbare versie geleverd. Door middel van een test met twee LED schijnwerpers met verschillende Ra-waardes kon het optimale product voor deze toepassing worden gevonden.

Dubbele levensduur van LED "TL" buizen door verbeterd warmtemanagement

 LED buis dubbele levensduur, extern voorschakelapparaat (led driver)

Door de warmtehuishouding (thermomanagement) van LED TL buizen te verbeteren wordt de levensduur van dit type LED verlichting verdubbeld. Met name voor continubedrijven is dit interessant.
LED buizen hebben over het algemeen een ingebouwde driver. Alhoewel hierbij reeds een levensduur kan worden verkregen van c.a. 50.000 uren is het mogelijk om dit nog te verbeteren.
Door de driver niet in de buis zelf onder te brengen maar in het armatuur wordt hierdoor de warmtehuishouding (lees koelvermogen) van de LED verlichting sterk verbeterd.
Dit verbeterde type LED TL buizen haalt een levensduur van c.a. 100.000 uren. Dit is vooral aantrekkelijk voor bedrijfshallen die continu (24/7) verlicht moeten worden. Het betekent een daling van de onderhoudskosten. Bij continubedrijf wordt dan een levensduur gehaald van meer dan 10 jaren.
Montage van de driver is zeer eenvoudig. De aansluitdraden van het bestaande voorschakelapparaat (VSA) worden in het armatuur afgekoppeld en de nieuwe LED driver wordt met een simpele handeling in het armatuur aangebracht. Slechts enkele draden weer aansluiten aan de gemonteerde LED driver en de klus is geklaard.

TL buizen vervangen door LED TL buizen economisch aantrekkelijk

 

TL buizen vervangen door LED is geld verdienen. Het is tegenwoordig economisch zeer aantrekkelijk om de bestaande oudere TL armaturen te updaten en de TL buis te vervangen door de led TL buis. De huidige kwaliteit van led TL buizen is zodanig dat deze lampen een levensduur hebben van minimaal 50.000 uren. Bij toepassing van een led TL buis met een externe driver is zelfs een levensduur haalbaar van 100.000 uren met behoud van een goede lichtopbrengst.
Met name continubedrijven of bedrijven die bijvoorbeeld een meerploegensysteem hebben zullen met de laatste versie van deze led tl buizen het meest voordelig uit zijn. Bij continubedrijf gaan deze led lampen meer dan 10 jaren mee. Het is niet meer nodig om met regelmatige intervallen de tl buizen te wisselen. Hierdoor wordt significant op onderhoudskosten en op productiestilstand bespaard. Het thermomanagement is hierbij de belangrijke factor omdat daarmee de levensduur van de led tl buis wordt bepaald.

Eindelijk, de LED gloeilamp is er!

 

LED gloeilamp in matte en heldere uitvoering

Voor armaturen die eigenlijk niet zonder de gloeilamp kunnen is er nu de "LED gloeilamp" die er net zo uitziet als een echte gloeilamp.
Dit LED peertje heeft dezelfde uitstraling als een gloeilamp en geeft toch de energiebesparing en lange levensduur behorend bij kwaliteits led verlichting.
90% energiebesparing t.o.v. traditionele gloeilampen. 50% energiebesparing t.o.v. energiespaarlampen.


Klassieke uitstraling in LED vorm.

Een klassieker is weer terug maar nu als LED “gloeidraadlamp” in de vorm van het traditionele peertje in een matte en een heldere uitvoering. Deze lamp brandt met een uitstekende lichtkwaliteit zodat een zeer goede kleurweergave wordt bereikt, vergelijkbaar met het licht van de traditionele gloeilamp.
De lamp heeft geen driver nodig en bereikt door een optimale warmtehuishouding een zeer lange levensduur.


Kenmerken

Energiebesparing:  90 % in vergelijking met traditionele gloeilampen  Kleurtemperatuur:  2700 Kelvin
 50% in vergelijking met energiespaarlampen.  Kleurweergave:  > Ra 94
 Fitting:  E-27
  
 Vermogens:  3,5 W (vervangt 40 W gloeilamp), 5,5 W (vervangt 60 W gloeilamp) 

 

 

LED gloeidraad lampLED detail "gloeidraden"